woensdag 16 augustus 2017

Mercurius retrograde

Er komen al aardig wat vragen binnen waarvan de kern van het probleem communicatieproblemen zijn.
Nu ben ik geen astrologe maar ik volg wel een aantal astrologen, juist omdat het erg interessant is om het astrologische 'weerbericht' vantevoren te kunnen bekijken. Als het gaat regenen wil je ook niet zonder paraplu naar buiten toch?
Alleen de invloed van de planeten is niet direct zichtbaar. En dát er invloed is, is wel merkbaar. Neem de maan alleen al, eb en vloed zouden er niet zijn zonder deze invloed.
Maar even terug naar Mercurius retrograde, natuurlijk loopt deze planeer niet ineens achteruit! Het is een kleine planeet die samen met Venus tussen de zon en de aarde instaat. Soms 'verdwijnen' deze planeten achter de zon, heel ver van de aarde af. En dat noemen ze retrograde.
Wat is nou de invloed hiervan? Elke planeet heeft eigen kenmerken toegedicht gekregen, en Mercurius is die van communicatie, verkeer en handel. Juist op deze terreinen kunnen er zich problemen voordoen, miscommunicaties, de auto die stuk gaat en afspraken die niet door gaan.
Het is dus zaak om helder te communiceren en terug te vragen of de ander het heeft begrepen, zelf om meer uitleg te vragen. De controleren of er nog genoeg olie in de auto zit en tja, je erbij neer te leggen dat sommige afspraken gewoon niet nagekomen gaan worden.
Meestal duurt zo'n periode, die 3 of 4 keer per jaar voorkomt, een week of drie en komt de boel daarna weer in beweging.
Het is overigens wel een goed tijd om contacten met oude bekenden aan te halen, voorbereidingen voor projecten te treffen, los te laten en af te ronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten